Reconditioneren en coaten

Solutions in new dimensions

Reconditioneren en coaten van metaalgereedschap

Metaalgereedschap in topconditie

Door het reconditioneren van uw tools kiest u voor een kostenbesparende oplossing. Het herslijpen is in de meeste gevallen goedkoper dan de aanschaf van nieuw gereedschap. Naast de bekende kostenbesparing draagt het herslijpen van gereedschappen ook bij aan duurzaam ondernemen. Gebruikte gereedschappen kunnen na het herslijpen weer opnieuw worden ingezet.

Wanneer u de prestaties en de levensduur van uw tools wilt optimaliseren dan kunt u ervoor kiezen om uw tools te laten coaten. Het coaten van tools is mogelijk bij zowel nieuwe, ongecoate tools als bij tools die gereconditioneerd moeten worden. Tools die gecoat zijn, kunnen ingesteld worden op hogere snijsnelheden en voedingen. Hierdoor kunt u de productietijden en de productiekosten aanzienlijk verlagen.

Verspanen gaat vaak gepaard met temperaturen die extreem hoog zijn. Het coaten van tools is dan een goede keuze. De coating die wordt aangebracht heeft een uitstekende thermische stabiliteit, hardheid en oxidatieweerstand. Dit zorgt ervoor dat de warmte door de spaan afgevoerd kan worden zonder dat dit de snijkant beïnvloedt.
Ook voor het bewerken van moeilijke of harde materialen kan gebruik gemaakt worden van coating. Met harde en slijtvaste coatings kunnen materialen tot wel 63 HRC bewerkt worden. Er zijn zelfs speciale coatings met een laag wrijvingscoëfficiënt en weinig neiging tot kleven. Deze zijn ideaal om te gebruiken bij legeringen zoals aluminium, titanium, magnesium en hoog-gelegeerde staalsoorten.