Filosofie

Solutions in new dimensions

De Leitz filosofie

De sleutel tot succes

Leitz gereedschapsoplossingen en dienstverlening garanderen onze klanten reeds decennia een duurzaam succesvolle en een concurrentiebestendige onderneming bij de bewerking van hout, houtmaterialen en de modernste materialen. Als wereldmarktleider is het onze verantwoording met innovatieve ideeën en voortschrijdende techniek zeer efficiënte gereedschappen te ontwikkelingen en duurzame trends te zetten. Leitz levert oplossingen met vooruitzicht. Deze maken productieprocessen niet allen sneller,flexibeler en kosten gunstiger, maar verenigen gelijktijdig ecologie en economie bij de beste bewerkingskwaliteit. Deze prestatienorm is voor ons een verplichting en ons dagelijkse bezig zijn, want het succes van onze klanten met onze producten en diensten is voor ons het doel van onze onderneming.

Duurzaamheid, flexibiliteit, kwaliteit, productiviteit en efficiëntie alsmede kennis en betrouwbaarheid worden door ons dimensies genoemd en zijn thema’s die zowel bij Leitz zelf, als bij onze gereedschappen, gereedschapssystemen en dienstverlening duidelijk de focus hebben. Ons unieke complete assortiment voor de professionele bewerking van hout, houtmaterialen, en moderne materialen zoals aluminium, kunststoffen en combinatiematerialen benadrukken onze positie als wereldmarktleider.

De toenemende koppeling van productieprocessen is in het tijdperk van Industrie 4.0 een essentieel en zeer actueel thema. In de gezamenlijke waardeketen nemen intelligente gereedschappen een centrale en toekomstbestendige rol in als informatiedrager. Ieder element van de procesketen heeft een duidelijk rol, echter heeft het gereedschap hierin een belangrijke functie, als vormgevend en kwaliteitsbepalend element aan het werkstuk. Leitz heeft deze trend al sinds decennia geleden gezien en onderstreept hiermee ook de rol van innovatieleider.

De tevredenheid van onze klanten, van de kleine zelfstandige ondernemer tot aan de globale industriële onderneming, stond en staat in onze meer dan 140 jarige geschiedenis als familieonderneming in de vijfde generatie in het middelpunt van ons handelen. Deze prestatie toezegging doen wij als producerende dienstverlener en competente partner. De optimale afstand tot onze klant en competente ondersteuning garanderen wij daarbij door een wereldwijd netwerk van eigen verkoop-, service- en productiebedrijven alsmede de hoge kwalificaties en doorlopende ontwikkeling van onze medewerkers.

Daarvoor staan de medewerksters en medewerkers van Leitz en verheugen zich onze klanten oplossingen in nieuwe dimensies te bieden . Samen met onze klanten en partners willen wij de toekomst succesvol vorm geven.

Jürgen Köppel
Woordvoerder van de bedrijfsleiding