Eroderen van PKD tools

Wanneer u PKD (Poly Kristallijn Diamant) tools heeft die scherp gemaakt moeten worden dan kan Leitz dit voor u doen. Door de tools te eroderen, brengen wij ze weer in topconditie. Het eroderen van tools wordt ook wel vonkverspanen genoemd. Bij het vonkverspanen van tools wordt met een elektrode van koper of grafiet het spiegelbeeld van de te slijpen frees gerealiseerd. Dit gaat door spanning tussen de elektrode en de snijkant over te laten springen in een bad van niet-geleidende olie. Er wordt gebruik gemaakt van een oliebad, omdat het vonkverspanen van de tools bij een hoge temperatuur wordt gedaan. Het spanningsverschil tussen de elektrode en de tool slaat via vonken over op de tool via de olie. Deze vonken verbranden het diamanten (PKD) snijmateriaal totdat er weer een scherpe snijkant ontstaat.

Het eroderen van tools is mogelijk voor zowel rechte frezen als voor profielfrezen met een schacht of met een asgat. PKD is een ongeveer 0,6 mm dun laagje diamantkorrels. Deze diamantkorrels worden met zeer hoge druk onder hoge temperaturen samengeperst op een ondergrond van hardmetaal.

Heeft u interesse in het eroderen van PKD tools? Of wilt u nog meer informatie over het vonkverspanen van tools? U kunt contact met ons opnemen door uw gegevens in te vullen in de linkerbovenhoek van de website.
Wilt u liever rechtstreeks contact met ons opnemen, dan kunt u bellen naar 0481 – 748100.