Advies & procesoptimalisatie

Solutions in new dimensions

Ondersteuning van het begin tot aan het succes van de klant

Prestaties in het bereik van technologische adviezen en procesoptimalisatie

De visie staat aan het begin van een succesverhaal. Om uit een gedacht, een idee of een productmonster toch een succesvol product te maken, welke economisch te produceren is en met winst te verhandelen valt, is voor vele ontwikkelaars en oprichters een grote uitdaging. Leitz is sinds decennia in talrijke hout- en kunststofverwerkende bedrijven kind thuis – van ZZP-er tot de industrie – en heeft zich door de tijd een reusachtige schat aan ervaring en praktijkervaring opgedaan, welke in deze omvang uniek is.


Efficientie

Procesanalyse & procesvastlegging voor de meest economische oplossing

Basis voor de ontwikkeling van bruikbare strategieën en gereedschapsoplossingen is steeds een gefundeerd onderzoek van de voorhanden zijnde gegevens. De Leitz ingenieurs en techneuten zijn steeds bezig met de dagelijkse uitdagingen, welke zich in een lopende productie voordoen. Het doel is daarbij steeds de meest economische en zinvolle oplossingsrichting naar de zin van de klant te vinden, om ook in de toekomst de concurrentie een stap voor te blijven.


Kennis

Bewerkingsstrategieën rond om het optimale proces

Leitz biedt een omvangrijk programma aan scholingen voor zijn klanten. Praktijk georiënteerde scholingen en workshops brengen waardevolle kennis over aan de gebruiker en richten zich steeds op de actuele stand der techniek, gereedschapsoptimalisatie, processen, bewerkingssoorten, freesstrategieën, productie optimalisatie tot aan het optimale gebruik van afzuiginstallaties – het spectrum van de thema’s wordt individueel voor iedere behoefte optimaal aangepast.


Productiviteit

Inrichtings- en afloopontwerpen – Duidelijkheid, reproduceerbaarheid en veiligheid vanaf de eerste dag

Inrichtings- en afloopontwerpen beschrijven welke opdrachten en arbeidsstappen in de productie aan de beschikbare machine toegewezen worden. Zo is het mogelijk om al in de voorfase nieuwe en bestaande productie inrichtingen in te plannen, waardoor doorlooptijden en gereedschappen aangepast kunnen worden, transportwegen verlegd worden of opslagmogelijkheden gemaakt kunnen worden. Met de uitgebreide kennis van processen en productieaflopen biedt Leitz reeds bij de productieplanning de perfecte ondersteuning, waarmee bij de werkelijk ombouw een snellere productie gewaarborgd is.


Betrouwbaarheid

Service, advies en Logistiek – van producent tot aan de machine, alles in één hand.

Voor de optimale inzet van verspanende gereedschappen is niet alleen het gereedschap zelf belangrijk. Er moeten vooral de juiste voorwaarden geschapen worden waardoor de functionele veiligheid van het gehele proces verzekerd blijft. Leitz definieert het begrip gereedschapsoplossingen niet alleen op het punt van functionaliteit, maar ook op het zogenoemde ToolManagement, als het om beschikbaarheid, transport, onderdelen en naslijpen gaat. Zo ontstaat een totaalpakket, welke op alle aspecten aan de klantenwens voldoet – van uitlevering tot inzet op de machine.


Flexibiliteit

Montage, in bedrijfstelling en procesbegeleiding – wij laten u niet alleen

Een nieuwe machine of productie inrichting in bedrijf stellen betekent veel inspanning. De investeringen zijn in de regel hoog en moeten zo snel mogelijk renderen. Daarbovenop is het met de in bedrijfstelling niet alleen gedaan. De lopende processen moet ook nog gezekerd worden. Leitz biedt naast de personele en praktische ondersteuning bij het opstarten van een productie ook waardevolle informatie, zoals bijvoorbeeld meetprotocollen, gereedschapsdocumentatie, profielcontouren of ook de gebruikelijk toepassingen, zoals toerentalberekeningen.